Sommer i Drammen

Sommeren i Drammen er kjent for å by på flere kjekke gjøremål, aktiviteter og arrangementer. Man trenger ikke dra langt vekk for å nyte en god sommer. Her finner du konserter, kunstustillinger ved drammenselva og gode handlemuligheter. Denne artikkelen tar for seg noen flotte sommeraktiviteter for deg som har planer om å flytte til Drammen.

Aktivitetsparker

Dersom du er ute etter en gøyal familieaktivitet kan Drammens aktivitetspark anbefales. Her vil du alltid finne noe artig å gjøre både for de minste og de største. Aktivitetsparken gir deg mulighet til å klatre i trær, teste ut zipline, kjøre downhill med mer. I tillegg er det verdt å nevne aktivitetsområdet på taket av Brodahls gummivarefabrikk. Her kan man komme i aktivitet gjennom tennisbaner, i tillegg til områder for håndball, shuffleboard, sjakk, bordtennes og basketball. Aktivitetsparkene kan brukes hele år, men oppleves ekstra kjekk om sommeren.

Drammen pride

Drammen pride pleier å gå av rundt August. Denne dagen byr alltid på god stemning og det finnes et hav av akiviteter, også barnetilpassete aktiviteter for denne dagen. En fin dag der drammen males i alle regnbuens farger.

Flotte utsiktspunkt

Du kan kjøpe den orginale spiraltunellen opp til spiraltoppen. Her vil du oppleve en fantastisk utsikt over byen. Det er verdt å bite merke i arkitekturen av tunellen – dette er et byggmessig mesterverk. Tunnelen snurrer hele seks ganger rundt sin egen akse og har en form for grotteatmosfære.

På toppen kan du besøke friluftsmuseum, der du kan se eldre bygninger og få et innblikk i drammen sin historie. Du kan også nyte både kaffe, vafler, sveler og annen mat på den herlige kaffeen på spiraltoppen. Kanskje du til og med ser noen utføre flyttevask nære drammen

Det er også mulig å gå opp til spiraltoppen for deg som ikke kjører. For å gå opp følger du enkelt zikzakveien opp. Dette er en grusvei som er enkel å bevege seg i. I tillegg finnes det plasser for å raste tett hele veien fra bunnen til toppen.

Byparken

En spesiell del av byparken er lekeparken i drammens park. Denne er hyppig brukt av barnefamilier og unge. Her er det et hav av lekeapparater, som husker, sklier, klatrestativ med mere som er godt egne til å aktivisere de små. Denne parken er så populær at det er veldig normalt for familier å reise utenbys kun for å nyte en dag i byparken.

Parken har en egen del for ungdommen der det tilbys idrettsanlegg med blant annet skateboardbaner, fotballbane, basketballbane, sykler og utstyr.

I tillegg har det blitt åpnet en seniorpark der man kan oppleve flott kunst bestående av over 400 paraplyer!

Drammen er en konsert-by

Drammen er en ekte musikk-by. Du finner konserter året rundt på stedet som bragenes torg, union brygge og i byparken. Flere norske kjente artister er fra Drammen. I løpet av sommeren kan du velge mellom lokale, nasjonale og internasjonale artister fra øverste hylle. Det er verd å nevne den årlige elvefestivalen som normalt sett fyller hele drammen med glade og fornøyde festivaldeltakere en hel helg. Denne festivalen strekker seg gjennom hele elven og du vil oppleve et hav av mennesker, mange utsalgsboder og ikke minst enorm stemning.

De fleste arrangementene for elvefestivalen er gratis – det eneste som må betales for er konsertene på gamle kirkeplass og åpningskonsrten.

Kilde: https://www.drammen.no/sommerferie-i-egen-by-hva-skjer-i-drammen/