Om drammen

Fakta om Drammen:
Stiftet: 1811
Fylke: Buskerud
Innbyggere: 69 000

Drammens historie

Grunnlagt 1811 har byen en rik og lang historie. Faktisk begynte folk å flytte nære drammenselva allerede rundt år 1000.
Historisk har Drammen vært kjent for handel av tømmer. Byen har til og med vært en av byens viktigste skipshavner i norge( https://www.drammen.kommune.no/om-drammen-kommune/organisasjon-og-administrasjon/fakta-om-drammen/drammens-historie/ )

Man kan se til byens mange gatenavn at drammen er og har vært en internasjonal by. Blant annet var Hollenderne vær svært opptatt av området på 1400-tallet.

Brannen

I dag kjenner vi god til bragenes torg. Dette torget er et resultat av bybrannen i 1866. Torget ble etablert for å øke avstanden mellom bebyggelsen og er nå et av skandinavias største torg.
Her finner man blant annet skøytebane om vinteren og annet.

Marked


Før i tiden (på 1700 tallet hele veien til tidlig 1900-tallet) var det markedsdager hver februar i hjertet av drammen. Her kunne man kjøpe det man trengte, og også få solgt sine varer.
På torget fant man blant annet skinn, vogner med mer. Markedsdagene ble etter vært kjent for å ende i vold mellom bønder. På grunn av dette problemet måtte myndighetene avslutte tradisjonen.
Kanskje var det tjenester som utvask i drammen de kranglet om?

Moderniseringen


Den industrielle revolusjonen var en realitet i drammen på slutten av 1800-tallet. Drammenselva har vært flittig brukt av handelsfolk, transportering og tømmer lenge. Under den industrielle revolusjonen
ble papirindustrien ved drammenselva etablert. Dette var på den tid en viktig nyvinning i tillegg til tømmer og tre-eksport.

I nyere tid har derimot disse næringene i stor grad blitt fjernet. Områdene der det tidligere har vært industri og fabrikker rives nå ned. Det bygges istedenfor nye boligkomplekser og bygg til næring.
Ved unionen kan man til og med finne steder for kultur, bibliotek og mye moderne artiktektur.

Stromsø

Drammen generelt, men spesielt Stromsø er under en moderniseringsprosess. Byen oppgraderes, spesielt dette strøket. Stromsø ligger på sørsiden av elven. Her er også jerbanestasjonen,
hoteller med mer.

Du finner også svært gamle bygninger i dette område. Faktisk finner du bygg som har sitt opphav helt tilbake til 1600-tallet. Se bare til bygg i Tollbugata. I dette området kan du booke guidete turer.